MENU

Bezoek showroom

Low dining tuinsets

Low dining tuinsets

Low dining is dé trend van het moment! Een low dining tuinset is dan ook onmisbaar in een mooie, moderne tuin. Het betekent letterlijk laag dineren en dat zegt direct wat over het verschil met normale tuinsets. De zit- en tafelblad hoogte is bij low dining namelijk net wat lager dan je gewend bent. Waardoor je aan een low dining set niet alleen heerlijk kunt dineren, maar ook fijn kunt loungen. Qua hoogte zit het namelijk precies tussen een loungeset en traditioneel dining tuinset in!

Traditioneel gezien heeft een tuintafel een hoogte van ongeveer 75cm. Bij een outdoor low dining set is zo’n tafel gemiddeld 68cm oog; zo’n 7 centimeter lager dus. De bijpassende stoelen en banken zijn vaak ook een stukje lager: rond de 43cm in plaats van 50cm. Hierdoor zit je automatisch met je benen wat lager bij de grond.

Doordat de stoelen en banken van een low dining set voor de tuin ook vaak wat dieper en breder zijn dan een normale tuinstoel kun je er heerlijk in onderuit zakken of uitgebreid en lang tafelen. Keurig aan tafel blijven zitten tot het eten op is en daarna met het hele gezelschap moeten verplaatsen naar een comfortabeler plekje is dan ook verleden tijd!

Houten low dining sets

Hout is een perfect materiaal voor een mooie low dining tuinset. Bij &moss werken wij hiervoor uitsluitend met gerecycled teakhout. Naast dat dit de set een karaktervolle uitstraling geeft is gerecycled teak namelijk ook een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat.

De natuurlijke oliën van deze houtsoort beschermen je low dining set namelijk tegen de verschillende weersinvloeden. Daarbij werkt teak van alle houtsoorten het minst, wat betekent dat je relatief minder last hebt van scheurvorming is je low dining tuinmeubelen.

Stel jouw low dining set samen

De low dining tuinsets uit de collectie van &moss zijn modulair en multifunctioneel. Er zijn dan ook diverse stijlen, formaten en modellen beschikbaar, waardoor er vrijwel altijd een model is dat aansluit op jouw wensen.

Onze bestseller? De ALFA low dining tuinset voor 6 personen. Deze unieke set is bestaat uit drie stoelen en een bank en geeft je tuin een leuk en speels effect. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints, waardoor er altijd een stof bij zit die past bij jouw exterieur. Liever een set met 6 stoelen? Een kleinere low dining tuinset voor 4 personen? Of een bank zonder rugleuning? Dan behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden!

Bekijk de diverse mogelijkheden voor jouw ideale low dining set online of kom langs in onze showroom in Nunspeet. Dan helpen we je graag met het maken van de juiste keuze en kun je direct proefzitten op de verschillende low dining stoelen en banken om te ontdekken of low dining wel iets voor jou is!

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak