MENU

Bezoek showroom

OOK OP DONDERDAGAVOND ZIJN WIJ NU TOT 21:00 OP AFSPRAAK GEOPEND

Maak een afspraak | Bekijk onze openingstijden

How to: Tuinmeubelen gietijzer onderhouden en behandelen

Gietijzeren tuinmeubelen zijn weerbestendig en hebben maar weinig onderhoud nodig. In de meeste gevallen is het frame bij deze tuinmeubelen gemaakt van gietijzer. De zitting of het blad bestaat uit een aantal stevige hardhouten planken, welke zijn voorzien van meerdere laklagen. Deze verschillende componenten hebben elk net wat ander onderhoud nodig, maar daar vertellen we je graag meer over!

Onderhoud gietijzeren frame

Het gietijzeren frame vraagt vrijwel geen onderhoud. Af en toe afnemen met een sopje van lauw warm water en zachte zeep volstaat. Is er onverhoopt een buts of een dikkere kras in het gietijzer ontstaan? Zorg dan dat je deze plek zo snel mogelijk behandeld met een zwarte lakstift. Doe je dit niet dan zal er op termijn roest ontstaan.

Verleng de levensduur van gietijzer: Tips & tricks

  • Heb je jouw gietijzeren tuinmeubel recentelijk aangeschaft? Hou er dan rekening mee dat de lak nog niet volledig is uitgehard. Dit duurt namelijk zo’n 4 tot 6 weken. Wees in deze periode extra voorzichtig met je tuinmeubel en dek deze niet af zodat de lak goed aan de lucht kan drogen.
  • Zet nooit items met een groot temperatuurverschil direct op je tuinmeubel (zoals een kop hete thee of een warme pan), maar gebruik een onderzetter. Als de tafel veel warmer of kouder is kunnen er namelijk kringen ontstaan, waarmee je de laklaag permanent beschadigt.
  • Zit er vogelpoep op jouw gietijzeren tuinmeubel? Verwijder deze dan zo snel mogelijk met behulp van lauwwarm water en een zachte zeep. Doe je dit niet dan zal de vogelpoep op termijn de lak aantasten door de hierin aanwezige zuren.
  • Dek gietijzeren tuinmeubelen bij voorkeur niet af. Zeker niet met plastic. Dit kan namelijk aan de lak blijven kleven. Mocht je toch graag bijvoorbeeld een tafelkleed willen gebruiken, kies dan voor een ademend materiaal zoals katoen of linnen.
  • Neem altijd na gebruik van je gietijzeren tafel het blad af met een vochtige doek, zodat vlekken de lak niet kunnen beschadigen.
behandelen gietijzer tuinmeubelen
onderhouden gietijzeren tuinmeubels

Meer onderhoud tips & tricks?

Hopelijk weet je nu alles over hoe je jouw tuinmeubelen gietijzer moet onderhouden en nog langer mooi kunt houden. Heb je nog aanvullende vragen? Kom dan gerust langs in onze showroom, dan helpen we je graag. Wil je liever gelijk aan de slag? Bekijk dan onze pagina met onderhoudsproducten.

Bekijk het aanbod onderhoud

Kom langs in onze showroom

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak

Open Whatsapp
Stuur ons een Whatsapp
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?