MENU

Bezoek showroom

Ook op donderdagavond zijn wij nu tot 21.00 op afspraak geopend

Maak een afspraak | Bekijk onze openingstijden

Top 10 mediterrane tuin accessoires

Op zoek naar leuke items om jouw mediterrane tuin helemaal mee af te maken? Dan zit je hier helemaal goed! Wij hebben namelijk ons ultieme top 10 lijstje met mediterrane tuin accessoires voor jou samengesteld. Zo waan jij je straks op ieder gewenst moment van de dag aan je eigen Mediterranée.

Voordat we in details treden, zijn er een paar elementen essentieel als je een mediterraanse sfeer wil creëren. Natuurlijke materialen en ronde vormen zijn namelijk karakteristiek voor de Mediterranée. Dit wil je dan ook het liefst verder doorvoeren in je accessoires. Kies daarbij ook voor lichte, natuurlijke tinten en vul je tuin met mooie mediterrane planten voor een goede basis. Om je tuin compleet te maken, kun je dit vervolgens aanvullen met één of meerdere mooie mediterrane tuin accessoires.

#10 Poefs in naturel tinten

Een gezellig poefje in een mooie naturel tint is wat ons betreft een echte must-have voor in een mediterrane tuin. Naast dat ze zorgen voor wat extra comfort bij je loungeset, zijn ze ook enorm praktisch voor als je onverwachts bezoek krijgt. Daarbij zijn outdoor poefs verkrijgbaar in diverse vormen en formaten, waardoor er ook altijd wel eentje past bij jouw buitenruimte.

Eén van onze persoonlijke favorieten is het ronde poefje DOTTY van Roolf Living, gemaakt van een vrijwel onverwoestbare stof. Perfect voor buiten dus! Dit poefje is niet alleen leuk op zichzelf, maar ook goed te combineren met haar grotere zusje.

#9 Naturel vazen en schalen

Til jouw tuintafel en/of koffietafel naar een hoger niveau met mooie schalen, vazen in naturel tinten. Combineer verschillende hoogtes en vormen voor een speels effect. Hou hierbij wel rekening met je kleurenpalet en kies niet te veel uiteenlopende kleuren, hierdoor kan het namelijk snel druk ogen. Een mooie basiskleur aangevuld met één of twee accentkleuren is al voldoende.

outdoor-sierkussens
sierkussens-tuin

#8 Sierkussens met mooie aardetinten

Kussens, kussens en nog meer kussens. Een mediterrane tuin is niet compleet zonder een flink aantal sierkussens. Gelukkig zijn deze er in alle vormen en maten. We raden hierbij aan om te kiezen voor een naturelle basistint, welke je afwisselt met één of twee aardse kleuren. Zo creëer je een rustig, maar toch sfeervol geheel.

Kies bij voorkeur voor kussens die geschikt zijn voor buiten. Deze zijn namelijk beter bestand tegen UV-straling dan interieurkussens en zullen dan ook minder snel verkleuren. Combineer daarbij je sierkussens met een fijn plaid, zodat je ook als het ‘s avonds wat afkoelt, heerlijk in je tuin kunt genieten van de ondergaande zon. Alsof je op vakantie bent in eigen land!

mediterrane-tuin

#6 Planten met design potten

Van olijfbomen tot palmen en druiven planten tot lavendelstruiken. Aan mooie bomen en planten kun je in een mediterrane tuin niet ontkomen. Ze zijn dan ook niet alleen goed voor de natuur, maar geven je ook een heerlijk vakantiegevoel. Daarbij zorgen ze, zeker op een warme zomerdag, voor wat meer verkoeling in de tuin.

Vaak wordt er hierbij vooral aan planten of bomen in de grond gedacht, maar hoe leuk is het om één of meer mooie mediterrane bomen in een pot te plaatsen op je terras? Zo maak je een krachtig statement waar je niet omheen kunt! De organische bloempotten van Atelier Vierkant zijn hiervoor uitermate geschikt. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en passen door de natuurlijke tinten en materialen perfect bij een mediterraanse tuin.

#5 Stijlvolle koffietafelboeken

Koffietafelboeken zijn helemaal van nu. Je ziet ze steeds vaker in de meest stijlvolle in- en exterieurs. Ze zijn dan ook een prachtige aanvulling voor op je tuintafel! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Mediterraans kookboek of een boek met de mooiste plekjes aan de Mediterrane Zee? Dat wordt heerlijk wegdromen!

Koffietafelboeken heb je in alle soorten en maten. Kies hierbij daarom vooral voor een boek dat bij je past en een mooie uitstraling heeft. Vaak zijn ze prachtig luxueus vormgegeven met mooie foto’s, zodat zowel de kaft als de illustraties prachtig zijn ter decoratie of lekker doorheen te bladeren.

rotan-hanglamp
hanglamp-rotan

#3 Rotan hanglampen

Rotan hanglampen zijn misschien wel één van de bekendste mediterrane tuin accessoires. Het past dan ook perfect in de natuurlijke, lichte boho vibes van de Mediterranée. Daarbij zijn ze er tegenwoordig in vrijwel alle soorten en maten, waardoor er ook vast wel een hanglamp is die past bij jouw tuin. Enige voorwaarde is dat je natuurlijk wel een plek moet hebben waar ze onder kunnen hangen.

Afhankelijk van de ruimte kun je ervoor kiezen om verschillende kleinere lampen op te hangen of juist te gaan voor een mooie, grote eyecatcher. Onze persoonlijke favoriet is de rotan hanglamp BLISS, met haar unieke organische vorm. Prachtig voor boven een ovale, ronde of organische tuintafel.

#2 Natuurlijke wanddecoratie

Heb jij een mooie overkapping in je tuin of een lang gestucte muur? Laat deze dan perfect aansluiten bij de rest van je buitenruimte met mooie mediterrane wanddecoratie. Vaak vergeten, maar zeker niet onbelangrijk om een gezellige sfeer te creëren.

Kies hiervoor bijvoorbeeld voor een mooi wandkleed of een schilderij met natuurlijke kleuren. Hierbij raden we aan om deze iets uit het midden van de muur op te hangen. Hiermee creëer je namelijk een speelser effect.

Ook leuk is om diverse kleinere rotan- en houten (muur)accessoires met elkaar te combineren. Zorg dat je deze dan mooi groepeert en ook nog een goed stuk muur zichtbaar laat om het niet te druk te laten ogen.

Meer mediterrane tuin accessoires inspiratie?

Hopelijk heb je zo alle ingrediënten om jouw mediterrane tuin naar een hoger niveau te tillen met mooie bijpassende accessoires! Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Kom dan gerust een keertje langs in onze showroom voor meer inspiratie. Volg ons ook zeker op Instagram en/of Pinterest, waar we regelmatig mooie nieuwe beelden plaatsen van mediterrane tuinen die wij hebben ingericht.

Bekijk het aanbod tuinaccessoires

Bezoek onze showroom

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak

Open Whatsapp
Stuur ons een Whatsapp
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?