MENU

Bezoek showroom

Teakhouten tuinmeubelen

Hoe behandel ik mijn teakhouten tuinmeubelen?

Maak uw teak tuinmeubelen geregeld en de tafel na elk gebruik schoon. Teak hout heeft weinig onderhoud nodig, maar hoe beter het behandeld wordt, hoe langer het mee zal gaan. Regelmatig en onmiddellijk na gebruik het houten blad van de tafel met een natte doek schoonmaken, zorgt ervoor dat vloeistoffen niet diep in het hout kunnen dringen. Een tafel behandelt met onze &moss Teak Protector zal minder snel vloeistoffen absorberen en blijft dus langer schoon. Om hardnekkige vuilresten te verwijderen, gebruikt u simpelweg een zachte borstel en wat water. Wees voorzichtig om de vezels niet definitief te beschadigen. Om die reden mag u nooit een hogedrukreiniger gebruiken om hout te reinigen.

Welke verzorgingsproducten raadt u aan voor mijn teakhouten tuinmeubelen?

Teak Cleaner

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal teak hout minstens één keer per jaar grondig gereinigd moeten worden. Wij raden u aan om dit net voor de lente en net voor de winter te doen als uw meubilair het hele jaar door buiten blijft staan. Kies hiervoor een bewolkte dag met hoge luchtvochtigheid. Het is immers beter dat het vocht in het hout na de schoonmaakbeurt traag kan verdampen. Voor een grondige reiniging raden wij &moss Teak Cleaner aan. Dit product ontgrijst en reinigt teak grondig en diepgaand. Het verwijdert tevens vuil en vlekken.

Teak Protector

Om uw teakhouten meubelen langer mooi te houden, raden wij u aan om na het gebruik van de &moss Teak Cleaner, uw meubelen te behandelen met de &moss Teak Protector. Met deze protector behouden uw meubelen langer de lichtbruine kleur. Deze protector is milieuvriendelijk; 100% op waterbasis en heeft geen giftige dampen. Het grote voordeel van deze protector; het is geen olie is en dus niet vettig.

Deze onderhoudskit is te koop in 1 pakket voor € 65,-. Bestel dit onderhoudspakket online of kom langs in onze showroom.

Kunnen tuinmeubelen van teakhout in de winter buiten blijven staan?

Als u zorgt dat uw teakhouten tuinmeubelen goed schoongemaakt zijn en vervolgens behandeld zijn met de &moss Teak Protector, kunnen de meubelen gedurende het hele seizoen buiten blijven staan.

Hoe voorkom ik dat mijn teakhouten tuinmeubelen vergrijzen?

Als u de honingbruine kleur van het teak wilt behouden, gebruik dan regelmatig de &moss Teak Protector.

Rotan tuinmeubelen

Hoe behandel ik mijn rotan tuinmeubelen?

Onze gevlochten rotan meubelen zijn gemaakt uit het meest kwalitatieve KUBU rattan. Rotan is een natuurlijk product en zal met de tijd vergrijzen. Eenvoudig reinigen met water en zachte zeep, 2 maal per jaar, volstaat.

Kunnen mijn rotan tuinmeubelen in de winter buiten blijven staan?

Het is niet verstandig uw rotan tuinmeubelen in de winter buiten te laten staan. Plaats de meubelen in de winter op een droge afgesloten plaats. Dit zal de levensduur van uw rotan tuinmeubelen aanzienlijk verlengen.

Gietijzeren tuinmeubelen

Hoe behandel ik mijn gietijzeren tuinmeubelen?

Dagelijkse reiniging

De gietijzeren tuinmeubelen van &moss hebben niet veel onderhoud nodig. Het gietijzer wordt door een hoogglans zwarte poedercoating beschermd tegen aantasting van vocht. Het Iroko hardhout is voorzien van maar liefst vier laklagen. Daarom kunnen de gietijzeren tuinmeubelen van &moss het hele jaar door buiten blijven staan. Een paar tips om uw tuinmeubelen in optimale conditie te houden: Maak uw meubelen geregeld en na elk gebruik schoon met lauwwarm water en eventueel een scheutje autoshampoo met wax in het water.

Jaarlijkse reiniging

Om te zorgen dat het gietijzer zijn glans behoudt en de vlieg- en vogelpoep geen kans krijgt om de gelakte planken te beschadigen, raden wij aan de gietijzeren tuinmeubelen 1x per jaar in de autowas te zetten.

Kunnen gietijzeren tuinmeubelen in de winter buiten blijven staan?

De gietijzeren tuinmeubelen van &moss kunt u met een gerust hart het hele jaar door buiten laten staan. Door het gebruik van gietijzer in combinatie met hardhout heeft u een onderhoudsvriendelijk en weerbestendig tuinmeubel.

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak