MENU

Bezoek showroom

OOK OP DONDERDAGAVOND ZIJN WIJ NU TOT 21:00 OP AFSPRAAK GEOPEND

Maak een afspraak | Bekijk onze openingstijden

Teak shield

Teak shield

direct uit voorraad leverbaar

Voorkom vetvlekken en algengroei met de teak shield van &MOSS. Zorgt voor een onzichtbare beschermlaag en verlengt de levensduur van jouw tuinmeubels.

45,- incl. 21% BTW
Stel je vraag

Meer over de teak shield

Wil jij jouw teakhouten tuinmeubelen extra goed beschermen tegen de invloeden van buitenaf? Dan is de teak shield van &MOSS de perfecte oplossing. De shield creëert namelijk een vrijwel onzichtbare, beschermende laag op het hout. Hierdoor krijgen vuil en algen geen vat op jouw tuinmeubels. Koffie, wijn, limonade en zelfs mayo vlekken zijn dan ook voorgoed verleden tijd. Gebruik de teak shield ten minste 1 keer per jaar voor optimale bescherming. Maak je intensief gebruik van je tuintafel? Dan raden we aan het blad ten minste 2 keer per jaar te behandelen met de shield.

Hoe gebruik je de shield?

 1. Begin met het afdekken van de ondergrond van je werkruimte om vlekken op je terras te voorkomen. Dit kan met een simpel doek of zeil. Trek daarna beschermende handschoenen aan.
 2. Staat je tuinmeubel al een tijdje buiten? Controleer dan of je tuinmeubel vies is of last heeft van groene aanslag. Mocht dit het geval zijn, dan raden we aan om deze eerst te behandelen met een teak cleaner voordat je aan de slag gaat met de shield.
 3. Zorg vervolgens dat het tuinmeubel volledig droog is en schud de teak shield. Breng daarna een dunne laag van de shield aan met een zachte, pluisvrije doek.
 4. Laat vervolgens het tuinmeubel circa 4 uur drogen om daarna een tweede laag shield aan te brengen.
 5. Na de tweede laag moet het tuinmeubel wederom drogen. Ditmaal circa 24 uur, bij voorkeur op een plek waar deze niet wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden (zon, regen etc.). Is dit voor jou geen optie? Probeer dan een droge niet al te zonnige dag uit te kiezen om de behandeling uit te voeren.
 6. Als de 24-uurs droogtijd voorbij is kun je het tuinmeubel weer in gebruik nemen. Houd er wel rekening mee dat de shield ongeveer een week nodig heeft om helemaal uit te harden en optimaal te werken.

Heb je jouw tuinmeubelen net nieuw aangeschaft en wil je graag dat jouw meubels een vergrijsde uitstraling krijgen? Behandel het teak dan niet direct met de shield, maar wacht zo’n 4 tot 8 weken. Dan zullen de meubels al een meer bleekgele kleur hebben gekregen. Doe je dit niet, dan zal het tuinmeubel langer zijn honingbruine kleur behouden. De teak shield vertraagt namelijk het vergrijzingsproces. Wil je juist wel een honingbruine teak tuinmeubel? Behandel  deze dan eerst met een teak protector, voordat je deze met de shield behandeld.

Lees meer

Specificaties

Levertijd

direct uit voorraad leverbaar

Lengte

11cm

Breedte

6cm

Hoogte

25cm

Inhoud

1l

Productsoort

onderhoud

 • Uniek design
 • Persoonlijk contact
 • Duurzame producten
 • Eerlijke prijzen
Wij denken graag met je mee

Stel gerust je vraag  Nieuws

  We zijn op reis

  Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

  Maak een afspraak

  Open Whatsapp
  Stuur ons een Whatsapp
  Scan de code
  Hallo 👋
  Kunnen we je ergens mee helpen?