MENU

Bezoek showroom

Royal Design gaat verder als &moss

Lees meer | Kom langs

Rotan tuinbanken

Eerste klas rotan

Rotan tuinbanken

Bent u op zoek naar een unieke rotan tuinbank? Maak kennis met onze collectie en kom proef zitten in onze showroom te Nunspeet. In de collectie van &moss vindt u verschillende modellen rotan tuinbanken. Zo hebben we tuinbanken met een hoge en lage rugleuning. Ook vindt u bij ons rotan tuinbanken in verschillende zithoogtes.

 

Materiaal van uw rotan tuinbank

Bij &moss vindt u een mooie collectie rotan tuinbanken. In de volksmond wordt vaak gesproken over een tuinbank van riet, maar dit is altijd rotan. Riet is een waterplant en niet geschikt voor meubelen. Rotan is een liaan welke in tropische regenwouden van Indonesië groeit. Veel soorten kunnen lengtes bereiken van wel 200 meter. Een stengel groeit per jaar zo’n 7 meter. Tegenwoordig wordt rotan ook op plantages aangeplant. Kleine boertjes kunnen hierdoor wat extra’s verdienen door op hun land rotan aan te planten.

Kubu tuinmeubelen

Voor tuinmeubelen wordt altijd gebruik gemaakt van Kubu. Kubu is een wat grovere rotansoort met verschil in dikte en kleur en een harde schil. Hierdoor is kubu uitermate geschikt voor gebruik buitenshuis. Voordat de kubu stengels gevlochten worden, liggen ze wekenlang in het water om te vergrijzen. Vandaar de term vergrijsde rotan meubelen.

De basis van een rotan stoel of bank is van hout of van manou. Manou is ook een rotansoort, maar hol van binnen. Om de basis komt een vlechtwerk van kubu. Rotan is sterk en flexibel en kan ik allerlei vormen gebogen worden. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor meubelen.

 

Op maat gemaakte outdoor kussens in uw rotan tuinbank

Voor de kussens in onze rieten tuinbanken gebruiken we luxe Sunbrella stoffen. Ze zijn niet meer te onderscheiden van interieur meubelstoffen! Het zijn outdoor stoffen die tegen een regenbui kunnen. Wordt er meer neerslag verwacht of is het seizoen voorbij? Dan adviseren wij de kussens op te bergen. Als u hier geen ruimte voor heeft, bieden we ook afdekhoezen aan voor onze rotan tuinmeubelen. Bij uw rieten tuinbank kunt u kiezen uit twee verschillende kleuren stoffen. Namelijk black & stone.

 

Bekijk een rieten tuinbank in onze showroom

Bij &moss vindt u niet één, maar twéé verdiepingen met de mooiste rotan tuinmeubelen. Zowel de begane grond als de eerste verdieping is gevuld met mooie luxe tuinmeubelen in rotan, aluminium en teak. Zo staan er bijvoorbeeld ook rotan tuinsets, rotan tuinstoelen, en rotan ligbedden voor buiten. En laten we niet de kasten op de begane grond vergeten die gevuld zijn met de prachtigste accessoires voor in de tuin én in huis.

Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!

Of bekijk direct alle rotan tuinmeubelen

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak