MENU

Bezoek showroom

Gietijzeren tuinbanken

Tuinbanken met monumentaal karakter

Klassieke gietijzeren tuinbanken

De keuze voor een klassieke gietijzeren tuinbank van &moss betekent jarenlang genieten! Zowel de materialen als de constructie- en behandelmethode van de zitbank gietijzer garanderen een lange levensduur.

De tuin- en parkbanken hebben een stevige basis van gepoedercoat gietijzer. De hardhouten planken van de tuinbank met gietijzer zijn voorzien van diverse laklagen. Het verfprocédé voor gietijzeren bankjes hebben wij in samenwerking met experts ontwikkeld.

Door de constructie, de kwaliteit van de materialen en de behandeling heb je een onderhoudsarm en weerbestendige ijzeren tuinbank voor op je terras. Een lange levensduur is gegarandeerd. Het ontwerp van de brocante gietijzeren tuinbank is al honderden jaren oud, maar wel met de kwaliteitseisen en het zitcomfort van nu.

Nostalgische tuinbanken van gietijzer en hout

Een gietijzeren tuinbank met een zitting van hout geeft je (voor)tuin een elegante en monumentale uitstraling. De duurzame gietijzeren park- en tuinbanken van &moss worden echter ook veel toegepast in (semi-) openbare en besloten ruimtes. De klassiek nostalgische tuinbanken met hedendaags zitcomfort zijn duurzaam, weerbestendig en onderhoudsvriendelijk dankzij het massieve hardhout en onverwoestbare gietijzer.

De gietijzeren park- en tuinbanken ogen stijlvol en onderstrepen het unieke en monumentale karakter van de omgeving. De banken zijn goed te combineren met onze gietijzeren tuinstoelen en gietijzeren tuintafels

Gietijzeren bankjes in authentieke kleuren

Een tuinbank van gietijzer in groen of zwart onderstreept het monumentale karakter van elk huis. Heb je een jaren-30 woning of bewoon je een klassiek grachtenpand? Overweeg dan zeker de aanschaf van een nostalgische tuinbank van gietijzer. De antieke gietijzeren tuinbanken uit de collectie van &moss zijn leverbaar in vier authentieke kleuren; Diepzwart (RAL 9005), Kerkengrijs (RAL 7021), Grachtengroen (RAL 6012) en Parelwit (RAL 1013).

Naast de standaard kleuren is het ook mogelijk om de ijzeren tuinbank te laten schilderen in een door jouw gewenste RAL kleur. Op de gietijzeren tuinmeubelen zit een levertijd van +/- 4-6 weken, tenzij wij de juiste kleur en lengte op voorraad hebben staan. Bel of mail ons gerust voor de informatie betreffende de voorraad.

Duurzame gietijzer tuinbanken en onderdelen

Door de combinatie van gepoedercoat gietijzer met duurzaam hardhout en de unieke verfmethode garanderen wij een lange levensduur van de gietijzeren tuinbanken van &moss. Daarbij zetten we ons bij  graag in voor een duurzaam morgen en passen we waar mogelijk duurzame materialen toe. Zowel de gietijzeren poten van de tuinbank als de hardhouten planken zijn duurzaam, circulair en weerbestendig. Je kan daardoor de tuinbank met gietijzeren onderstel met een gerust hart het hele jaar door buiten laten staan.

Veelgestelde vragen gietijzeren tuinbanken

Hoe wordt een gietijzeren tuinbank gemaakt?

De collectie gietijzeren bankjes met hout van &moss omvat verschillende modellen geïnspireerd op antieke replica’s. De gietijzeren banksteunen voor onze tuinbanken worden nieuw geproduceerd, maar wel volgens oud gebruik. Dit gebeurd namelijk nog steeds door middel van vloeibaar ijzer wat gegoten wordt in oude zandmallen. Deze oude mallen, waar &moss de hand op heeft weten te leggen, zijn uniek en handgemaakt.

Na het gietproces beschermen we het gietijzer beschermd door middel van een milieuvriendelijke poedercoating met als resultaat een onderhoudsvriendelijke tuinbank. Dankzij de duurzame materialen gietijzer en hardhout, koop je een tuinbank voor generaties. Een nostalgische tuinbank van gietijzer siert met net gemak zowel de voortuin van een statig grachtenpand als een idyllische plekje in de natuur.

Heeft een tuinbank van gietijzer veel onderhoud nodig?

Over het onderhoud van de duurzame tuinbank van gietijzer kunnen we kort zijn. De weerbestendige gietijzeren parkbanken hebben slechts af en toe een sopje nodig. De gietijzeren zitbank schoonmaken zorgt er niet alleen voor dat de bank er weer als nieuw uitziet, het verlengt ook aanzienlijk de levensduur. Om de zachte glans van de lak van de hardhouten tuinbank te behouden is het aan te raden het hout 1 à 2 keer per jaar in te wrijven met autowas.

Wat is de levensduur van een gietijzeren bankje?

Gegarandeerd jarenlang plezier als je je keuze laat vallen op een gietijzeren tuinbank uit de collectie van &moss. Door de zorgvuldig geselecteerde duurzame materialen gietijzer en hardhout is onze collectie tuin- en parkbanken er één die met gemak meegaat naar een volgende generatie. De hardhouten planken van de zitbank zijn beschermd met meerdere lagen hoogwaardige lak, waardoor vocht en schimmels geen invloed hebben op het hout.

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak

Open Whatsapp
Stuur ons een Whatsapp
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?