MENU

Bezoek showroom

Ook op donderdagavond zijn wij nu tot 21.00 op afspraak geopend

Maak een afspraak | Bekijk onze openingstijden

Top 5 tuintrends 2024

Benieuwd naar de top 5 tuintrends van 2024? Wij hebben ze voor jouw tuin in kaart gebracht! Bereid je voor op een flinke dosis inspiratie en handige tips, zodat je helemaal up-to-date bent voor dit tuinseizoen.

#5 - Duurzame materialen

Termen als ‘100% gerecycled’ en ‘milieuvriendelijk’ hoor je de laatste jaren steeds vaker voorbij komen. Op het gebied van tuinmeubelen heeft er dan ook een flinke omslag plaatsgevonden. Het aanbod duurzame tuinmeubelen is flink gegroeid en steeds meer bedrijven houden zich actief bezig met het maken van een positieve impact op het milieu.

Door te kiezen voor duurzame tuinmeubelen, draag je dan ook (on)bewust jouw steentje bij aan een betere wereld, zonder dat het ten koste hoeft te gaan van kwaliteit, design of comfort! Ga bijvoorbeeld voor een tuinmeubel van gerecyclede materialen, zoals 100% gerecycled teakhouten tuintafel of kies voor tuinmeubelen die een leven lang meegaan, zoals een gietijzeren tuinbank of aluminium tuinstoel.

trends-tuin-2024
tuintrends
less-is-more

#3 – Less is more

In 2024 kun je er echt niet meer omheen: minimalisme. Simpliciteit en eenvoud vormen dan ook dé kernwoorden voor de tuin dit jaar. Zo zien we steeds meer neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige terugkomen. Ook natuurlijke materialen, zoals hout en steen, zullen we dit jaar weer meer terugzien in de Nederlandse tuinen.

Wil je dit ook doorvoeren in je eigen tuin? Kies dan voor enkele opvallende eyecatchers en vermijd te veel kleine, losse accessoires. Denk bijvoorbeeld wel aan een set grote windlichten of een royale salon- of bijzettafel voor bij je loungeset.

#2 - Modulaire (lounge)sets

Modulaire loungesets zijn een absolute tuintrend in 2024. Ze geven je namelijk de vrijheid om je buitenruimte precies naar eigen wens in te richten. Met modulaire zithoeken kun je de opstelling dan ook zo vaak aanpassen als je wilt. Zo sluit het altijd perfect aan bij je behoeften of het gezelschap dat je ontvangt.

Plaats een loungebank voor een gezellige middag met vrienden en tover de bank eenvoudig om in een loungebed, zodra je deze voor jezelf hebt. Het enige wat je hoeft te doen is het toevoegen van een extra hocker. Toch onverwachts bezoek? Dan schuif je gemakkelijk een extra element of outdoor zitzakken toe voor een wat speelser effect!

#1 - Kleuren & prints

Kleuren en prints zijn anno 2024 weer helemaal terug van weggeweest! Ze spelen dan ook dé hoofdrol in de tuintrends van 2024. Gedurfde en levendige kleuren zoals terracotta, mosgroen, zonnig geel en zachtroze worden dit jaar dan ook prachtig gecombineerd met stijlvolle strepen, organische vormen en andere unieke patronen.

Deze gewaagde kleuren en prints gaan hand in hand met een tuinset in natuurlijke tinten. Dit is dan ook de perfecte basis voor jouw buitenruimte. Vul deze aan met dé trendkleur van het jaar: een zachte lichtroze tint, om een warme en uitnodigende sfeer te creëren op jouw terras.

Ons advies? Zoek een paar mooie kleurrijke kussens, kleden en accessoires uit in mooi bij elkaar passende kleurtinten voor een trendy geheel. Hierin is niets te gek! Laat je inspireren en geef jouw tuin een unieke persoonlijkheid. Of je nu kiest voor subtiele accenten of een opvallende kleurenexplosie, met kleuren en prints maak je van je buitenruimte een ware blikvanger.

tuin-loungestoel

Je eigen trendy tuin?

Ook je eigen tuin helemaal in lijn brengen met dé tuintrends van 2024? Wij denken graag met je! Neem gerust contact met ons op of neem vast een kijkje op onze website en ontdek onze exclusieve collectie tuinmeubelen.

 

Bezoek onze showroom

Ontdek de nieuwste tuinmeubelen

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak

Open Whatsapp
Stuur ons een Whatsapp
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?