MENU

Bezoek showroom

OOK OP DONDERDAGAVOND ZIJN WIJ NU TOT 21:00 OP AFSPRAAK GEOPEND

Maak een afspraak | Bekijk onze openingstijden

Top 5 tuintrends 2023

Benieuwd naar dé tuintrends van 2023? &moss zet de top 5 trends voor de tuin voor jou op een rij! Hierbij zorgen we voor een flinke portie inspiratie en tips, zodat jij alle ins en outs weet van dit tuinseizoen.

Door de steeds warmere zomers brengen we immers flink meer tijd buiten door. Des te belangrijker dus om een fijne plek buiten te creëren waar je samen kunt zijn met je gezin, familie en vrienden. Lees daarom snel verder en maak jouw tuin helemaal on-trend!

tuinmeubelen 2023
tweedekans tuinmeubelen

#4 Warme aardetinten

Natuurlijke en duurzame materialen gaan we in 2023 steeds meer terugzien als de basis voor de tuin. Dit zien we dan ook duidelijk terug in terras kleuren. De grijze, koelere tinten van de afgelopen jaren maken plaats voor warme aardetinten, zoals beige, bruin, zand en warm oranje, terra. Allemaal kleuren die je ook veelal terugziet in de natuur.

Warm groen is daarbij een kleur die we ook veel terug zien dit jaar. Niet alleen in de planten en bomen rondom je terras, maar ook in de meubelen. Tuinmeubels in zachte groentinten kunnen dan ook eigenlijk niet ontbreken op je terras. Door dit te combineren met een subtiele basis en natuurlijke materialen zoals teak gaat je set prachtig op in de rest van de tuin. Eenheid, zachtheid en rust zijn dan ook dé speerpunten voor 2023.

#3 Ronde en organische vormen

We komen er gewoon niet meer onderuit. Na strakke, hoekige lijnen gaan we weer terug naar de natuur; terug naar ronde, organische vormen. Deze tuintrend zette in 2022 al in, maar in 2023 gaan we het op vrijwel ieder vlak terug zien. Verjongde bladen, afgeronde hoeken, ronde poten: ze zijn echt niet meer weg te denken.

Op het gebied van tuintafels zien we het grootste verschil. Waar jarenlang de rechthoekige tuintafel domineerde zullen we hier in 2023 langzaamaan een verschuiving in zien. De klassieke rechthoek zal plaats maken voor een exemplaar met meer natuurlijke en soepele lijnen. Daarbij zullen we ook veel meer ronde, ovale en zelfs organische modellen terugzien.

#2 Natuurlijke materialen

De vraag om natuurlijke materialen wordt steeds groter. Natuurlijke materialen zijn dan ook beter voor het milieu én zorgen voor meer contrast en spanning op je terras. Daarbij blijft hout wel nog steeds duidelijk de boventoon voeren in 2023, waarbij dit wordt aangevuld met andere natuurlijke materiaalsoorten zoals keramiek en steen.

Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten loungeset als basis en vul dit aan met een aantal mooie kleine tafeltjes van keramiek of steen. Of ga voor dé trend van 2023 een modern en strak buitentafeltje welke is ingelegd met prachtige design tegeltjes.

trends tuinmeubelen 2023

#1 Multifunctionele (zit)ruimtes

Multifunctionele tuinmeubelen zijn dé tuintrend van 2023. Veel buitenruimtes zijn door de stijgende grondprijzen namelijk een stuk kleiner geworden. Tegelijkertijd willen we niet minder van het buitenleven kunnen genieten. Het eerste kopje koffie in de buitenlucht, heerlijk zonnebaden of buiten eten met vrienden en familie blijft nog steeds belangrijk. Dat vraagt dus om een slimmere indeling van je exterieur!

Een low dining tuinset biedt in dat geval uitkomst. Je hebt geen aparte eettafel en loungeset meer nodig, maar één royaal set, waar je urenlang aan kan tafelen, maar ook ontspannen in onderuit kan zakken. Klinkt fantastisch toch?

Ook modulaire loungesets zijn terug van weggeweest. Door de verschillende elementen stel je eenvoudig je eigen set samen. Daarbij zien we dit jaar ook modulaire sets met verplaatsbare kussens en leuningen, waardoor je ook de indeling van je loungebank per situatie eenvoudig kunt veranderen.

modulaire loungeset
loungeset trend

Je eigen on-trend tuin, terras of overkapping?

Wil jij ook een on-trend tuin, terras of overkapping? Maak dan een afspraak met onze styliste voor persoonlijk tuinadvies. Dan vertellen we je graag nog meer over de tuintrends van 2023 en hoe je deze het beste kunt toepassen in jouw tuin. Uiteraard kun je ook vast een kijkje nemen op onze website om het nieuwste tuinmeubelen aanbod te ontdekken!

Plan een tuinadvies afspraak

Ontdek de nieuwste tuinmeubelen

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak

Open Whatsapp
Stuur ons een Whatsapp
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?