MENU

Bezoek showroom

How to: Rotan onderhouden buiten

Wil je weten hoe je jouw rotan tuinmeubelen het beste kunt schoonmaken en onderhouden? Lees dan deze blog boordevol tips en tricks waarmee je de levensduur van jouw tuinmeubelen aanzienlijk kunt verlengen.

Kunnen rotan tuinmeubels buiten blijven staan?

Rotan tuinmeubelen kunnen in principe het hele jaar door buiten blijven staan. Een regenbui kan dan ook echt geen kwaad. Waar rotan alleen minder goed tegen kan is langdurig vocht. Daarom raden we aan om je rotan tuinmeubelen in de winter op te bergen op een koele, droge plaats. Natte lente of zomer? Ook dan kun je het rotan beter opbergen of afdekken met beschermhoes van ademend materiaal. Hiermee zul je de levensduur van de rotan buitenmeubelen namelijk aanzienlijk verlengen.

rotan schoonmaken
rotan tuinmeubelen onderhouden

Rotan schoonmaken en onderhouden

Rotan is al jarenlang een geliefd materiaal voor tuinmeubelen. Naast de unieke uitstraling is het namelijk ook heel eenvoudig in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is het rotan 1 à 2 keer per jaar te reinigen met lauw water en een zachte zeep, zoals afwasmiddel of groene zeep.Gebruik hiervoor een spons of zachte borstel. Eventueel kun je ook nog een klein beetje zout toevoegen aan het sopje om uitdroging van het rotan te voorkomen.

Neem het rotan na het schoonmaken goed af met water of spoel het buiten af met een tuinslang. Gebruik hiervoor enkel lage druk, met een hoge druk spuit kun je het rotan namelijk permanent beschadigen. Laat de tuinmeubelen, nadat deze zijn afgespoeld, goed drogen in de zon en ze kunnen er weer een seizoen tegenaan!

Wil je jouw rotan tuinmeubelen extra goed beschermen? Dan kun je na het reinigen de tuinmeubelen voorzien van een dun laagje wax. Dit breng je eenvoudig aan met een zachte, niet pluizende doek. Dit laagje zorgt ervoor dat het rotan vuil- en water beter afstoot.

Verleng de levensduur van rotan: Tips & tricks

  • Staan jouw rotan tuinmeubelen vaak buiten in de volle zon? Dan is het verstandig om het rotan af en toe een beetje nat te maken. Dit kan heel eenvoudig door het een beetje nat te spuiten met een plantenspuit of af te nemen met een vochtige doek. Hiermee zorg je er namelijk voor dat het rotan niet te veel uitdroogt.
  • Rotan is niet goed bestand tegen langdurig vocht. Gebruik daarom bij veel regen een afdekhoes om het rotan te beschermen en berg de tuinmeubelen in de winter goed op, op een koele, droge plek.
  • Voorkom schimmels in het rotan door eventuele etensresten zo snel mogelijk uit het materiaal te verwijderen met behulp van water, eventueel in combinatie met een zachte zeep.
  • Pas op met scherpe voorwerpen. Het rotan is heel sterk, maar is door de elegante wevingen wel vatbaar voor breuken als hier een snee in ontstaat. Dit is in de meeste gevallen dan ook niet of lastig te herstellen.
rotan onderhoud tips

Meer rotan onderhoud tips & tricks?

We hopen dat je met behulp van deze rotan onderhoud tips voor buiten nog langer plezier kunt beleven aan jouw rotan tuinmeubelen. Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Wil je ook gelijk weten hoe je je bijbehorende kussens het beste kunt onderhouden? Lees dan onze blog met alle tips en tricks over het schoonmaken van schoonmaken.

Neem contact met ons op

Lees meer over kussen onderhoud

  • Uniek design
  • Persoonlijk contact
  • Duurzame producten
  • Eerlijke prijzen

Nieuws

We zijn op reis

Van 18 okt t/m 2 nov zijn wij op reis om allerlei moois in te kopen voor de showroom. In het voorjaar zullen we onze nieuwe collectie weer met veel plezier aan u presenteren. Vast een afspraak maken? Van harte welkom!

Maak een afspraak

Open Whatsapp
Stuur ons een Whatsapp
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?